– HÄLSA MITT I STAN –

Nya Hammarbybacken

HÄLSOAKTIVITETER ÅRET-RUNT

SkiStars hållbarhetsstrategi fokuserar både på att minska utsläppen men också på att sätta fler människor i rörelse. Hammarbybackens centrala läge och goda tillgänglighet gör det möjligt för alla i Stockholm att utnyttja området.

HÄLSOAKTIVITETER ÅRET-RUNT

Mitt i Stockholm Green Innovation District ligger Hammarbybacken; en skidbacke som nu utvecklas till ett aktivitetscenter året runt. Backen har successivt höjts och utvecklats till vad den är idag; ett av Stockholms tydliga landmärken! Området som ägs av Stockholms Stad, arrenderas och drivs av SkiStar AB – den ledande semesterarrangören för Skandinavien som driver de fem största fjällanläggningarna i Norge och Sverige.

Hammarbybacken är till för alla – såväl ungdomar och motionärer som elitidrottarna. Hammarbybacken gör alpin skidåkning tillgängligt för grundskolor i Stockholm och Nacka. Hammarbybacken har stått som värd för alpina världscupstävlingar som TV-sänts över hela världen. Till sommaren 2021 lanserade SkiStar konceptet Sports & Adventures och vill utveckla Hammarbybacken till att bli ett aktivitetscenter året runt, till gagn för hela Storstockholm, mycket lättillgänglig från Tvärbanan några hundra meter från anläggningen.

I linje med SkiStars hållbarhetsstrategi, som både fokuserar på att minska utsläppen med 50% till 2030 och att sätta fler människor i rörelse, blir Hammarbybackens centrala läge avgörande för att sänka trösklar och skapa möjligheter för alla i Storstockholm att nyttja området. Samarbetet med skolor och förskolor har potential att utvecklas på helårsbasis. I planerna för utvecklingen diskuteras en ”mötesplats” på toppen av backen med restaurang- och konferensmöjligheter, sittlift för att skapa tillgänglighet året runt, cykelleder med tillhörande attraktioner, klätterpark med zipline och mängder av andra friluftsaktiviteter som komplement till downhill-cykling, utegym och annat som redan idag är en del av utbudet under barmarksperioden. Det finns dessutom numera goda möjligheter att erbjuda alpin skidåkning året runt, på nya innovativa underlag.